miercuri, 28 decembrie 2011

Peste 1000 de pet-uri cu apa plata au fost retrase din magazinele Lidl din județ

Dupa ce 1000 de litri de apa plata au fost retrasi de la comercializare in doua hipermarketuri Lidl din Botosani si Dorohoi, existand suspiciunea ca apa nu corespundea normelor biologice, alerta s-a extins la nivel national. Astfel, si inspectorii Directiei Sanitar-Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor Prahova au retras 1139 de pet-uri a cate 5 litri fiecare din apa cu pricina din magazinele Lidl din judet, respectiv din orasele Ploiesti (unde exista doua magazine de acest tip), Mizil si Valenii de Munte. Numele apei este Saguaro si este distribuita in exclusivitate in reteaua Lidl, in 20 de judete din tara.
,,Deocamdata, loturile de apa pentru care exista suspiciunea ca nu sunt bune de baut au fost puse sub sechestru la toate magazinele din judet si, dupa ce vom afla rezultatele analizelor care se efectueaza la Directia de Sanatate Publica, vom vedea daca e cazul sa le distrugem sau sa le dam spre consum. Exista suspiciunea ca apa are o incarcatura biologica peste limita admisa, compozitia necorespunzand parametrilor biologici si chimici. Dar nu stim inca despre ce fel de contaminare este vorba - cu virusuri, cu bacterii. Important este faptul ca situatia este sub control si ca pana acum nimeni nu s-a imbolnavit, cel putin din datele pe care le avem in acest moment’’, ne-a declarat ieri George Stratulat, directorul DSVSA Prahova. Potrivit acestuia, alerta a pornit chiar de la reteaua amintita de marketuri, care s-a sesizat asupra calitatii produsului si a notificat inspectorii Autoritatii Nationale Sanitar-Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor. Ca urmare, ANSVSA a transmis o sesizare catre toate directiile din teritoriu, cerand sa se verifice daca in marketurile Lidl din tara mai exista sticle cu apa din lotul respectiv.
,,In ceea ce priveste firma care se ocupa cu imbutelierea apei, aceasta este chiar din Prahova. Este vorba despre o firma care are sediul in Baltesti, dar punctul de lucru, adica izvorul, este din Valenii de Munte. Din cate cunosc, instalatia este noua, iar sursa de apa este verificata in mod regulat de catre inspectorii de la Directia de Sanatate Prahova’’, ne-a mai precizat interlocutorul nostru.
Vizavi de aceasta problema am solicitat in scris si un punct de vedere al Directiei de Sanatate Publica Prahova, care pana la ora inchiderii editiei noastre nu a sosit.

Sursa: Ziarul Prahova

Niciun comentariu:

Banner Zone

unirea republicii moldova cu romania actiune2012

Vizitatori

free counters

Arhivă blog