marți, 15 decembrie 2009

Haeundae



In extremitatea sud-estica a Peninsulei Coreea se afla orasul international Busan. Plaja Haeundae, situata in sud-estul orasului Busan, este un popular si mirific loc de vacanta, care atrage anual un milion de vizitatori.
Man-shik, un locuitor din Haeundae, a suferit o pierdere de nedescris cu patru ani in urma, cand un tsunami i-a inghitit un coleg cu ocazia unei excursii de pescuit. De atunci , magia a disparut si niciodata nu s-a mai intors in larg, locul care-i trezeste amintiri atat de apasatoare.
Duce acum o viata simpla; detine un mic restaurant si se pregateste sa o ceara in casatorie pe iubita sa dintotdeauna, Yeon-hee. Hyung-sik, fratele lui Man-sik lucreaza ca salvamar in cadrul Garzii de Coasta.
In timp ce evenimentele cotidiene se desfasoara normal, geologul Kim Hwi, expert in fenomenologia tsunami descopera ca marea prezinta o activitate similara cu cea a Oceanului Indian, in perioada devastatoare a tsunamiului din anul 2004. In ciuda avertizarilor sale, Agentia de Prevenire a Dezastrelor afirma cu tarie faptul ca dezastrul nu va lovi Coreea.
La scurt timp, expertul geolog observa cum un tsunami urias se indreapta cu repeziciunea spre Peninsula Coreea. Fara sa stie ca se bucura de ultimele clipe de liniste si fericire, turistii si locuitorii orasului Busan se bucura de aceasta zi atat de frumoasa de vara, iar tsunami-ul urias se indreapta spre ei cu o viteza incredibila, 500 de mile pe ora.
Intregul oras se va transforma din acel mirifc punct de atractie pentru turisti din intreaga lume, intr-o ruina.
L-am vazut si eu si pot sa spun ca este unul dintre cele mai tragice filme facute in Coreea de Sud din ultimii ani.Merita vizionat.

Niciun comentariu:

Banner Zone

unirea republicii moldova cu romania actiune2012

Vizitatori

free counters

Arhivă blog